Obiekt

Tytuł: SPECYFIKA WYBRANYCH METOD OCEN PRACOWNICZYCH DETERMINOWANA CHARAKTEREM STRUKTURY ORGANIZACYJNEJ

Abstrakt:

W artykule zaprezentowano umiejscowienie systemu ocen pracowników w zarządzaniu organizacją. Celem artykułu jest przedstawienie uwarunkowań systemu ocen pracowniczych, a także wybranych metod ocen pracowników. Aby osiągnąć zamierzony cel, przeprowadzono analizę studiów literaturowych w integracji z wiedzą praktyczną, będącą pochodną dorobku zawodowego autorki. Publikacja powinna zainteresować osoby, które chciałyby się zapoznać ze słabymi i mocnymi stronami wprowadzenia okresowych ocen pracowniczych. Zmiany, jakie zachodzą we współczesnych przedsiębiorstwach, są najistotniejszą cechą charakterystyczną dla dzisiejszego zarządzania. Spośród istotnych zmiennych kształtujących funkcjonowanie przedsiębiorstwa biorących udział w celach, strukturze, otoczeniu ekonomicznym, technicznym, społecznym, politycznym oraz kulturowym, szczególnej uwagi wymagają ludzie. Istotne znaczenie przypisuje się ciągłemu podnoszeniu umiejętności i kwalifikacji pracowników. Dlatego tak istotne, z punktu widzenia pracodawców, powinno być rzetelne ocenianie pracownik.

Data wydania:

2016-12-20

Data wydania elektronicznego:

2016-12-20

Identyfikator:

oai:ribes-88.man.poznan.pl:1132 ; doi:10.37055/nsz/129375 ; oai:editorialsystem.com:article-129375

ISSN elektroniczny:

2719-860X

ISSN drukowany:

1896-9380

Identyfikator wydawcy:

129375

Licencja:

kliknij tutaj, żeby przejść

Strona początkowa:

105

Strona końcowa:

116

Tom:

11

Wydanie:

1

Czasopismo:

NSZ

Słowa kluczowe:

oceny pracownicze ; kompetencje ; zarządzanie zasobami ludzkimi ; struktury organizacyjne

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

12 maj 2025

Data dodania obiektu:

12 maj 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

0

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://ribes-88.man.poznan.pl/publication/1279

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji