Zarządzanie usługami pocztowymi w Polsce i Niemczech - Dyczkowska Joanna; Niżnik Patrycja (2018)
W artykule przedstawiono usługi kurierskie oraz zarządzanie procesami w podmiotach pocztowych. Dokonano analizy zarządzania usługami pocztowymi na podstawie liderów na rynku polskim – Poczty Polskiej i niemieckim – Deutsche Post. W artykule wykorzystano metodę sondażu diagnostycznego, analizę porównawczą oraz analizę literatury. Przedstawiono ocenę świadczonych usług przez Pocztę Polską i Deutsche Post.