The use of artificial intelligence in the HR processes of logistics companies - Panek Adam (2024)
Artykuł omawia zastosowanie sztucznej inteligencji w zarządzaniu zasobami ludzkimi w przedsiębiorstwach logistycznych, ze szczególnym uwzględnieniem procesów rekrutacji, szkoleń i zarządzania wydajnością. Przedstawione w pracy rozważania pozwalają na sformułowanie następujących pytań badawczych, które stanowią podstawę wywodu w opracowaniu: 1. Czy sztuczna inteligencja zwiększa efektywność procesów rekrutacyjnych w przedsiębiorstwach logistycznych? 2. Czy na poziom zaangażowania i wydajności pracowników logistyki ma wpływ personalizacja szkoleń opartych na AI? 3. Czy wdrożenie AI w HR firm logistycznych ma wyłącznie pozytywne skutki?