Projekt wózka inwalidzkiego sterowanego za pomocą smartfona - Jarosław PANASIUK (The design of smartphone controlled wheelchair, 2018)
Artykuł przedstawia prototyp wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym, w którym użytkownik ma możliwość kontroli zarówno prędkości, jak i kierunku jazdy za pomocą aplikacji, wirtualnego manipulatora, opartej o system operacyjny Android.
Keywords: Pojazd sterowany smartfonem