Analiza możliwości zapewnienia ochrony infrastruktury krytycznej przez operatorów - Ryszard RADZIEJEWSKI (Analysis of Options to Ensure the Protectionof Critical Infrastructure by the Operators, 2014)
W artykule dokonano analizy istoty ochrony infrastruktury krytycznej, rodzajów jej ochrony oraz możliwości ich realizacji przez operatorów tejże infrastruktury. Przedstawiono także refleksje i wnioski autora na temat miejsca i roli administracji publicznej w ochronie infrastruktury krytycznej, mające na celu poprawę jej ochrony.
Keywords: Ochrona infrastruktury krytycznej