Specyfika konstrukcji karabinków podstawowych w układzie kolbowym i bezkolbowym Modułowego Systemu Broni Strzeleckiej Kalibru 5,56 mm (MSBS-5,56) - Ryszard WOŹNIAK, (Design Details of Basic Assault Rifles in Classic and Bull-Pup Configuration of Modular Small Arms WeaponSystem Calibre 5,56 mm (MSBS-5,56), 2010)
W referacie przedstawiono rozwój oraz opis modeli badawczych karabinków podstawowych Modułowego Systemu Broni Strzeleckiej Kalibru 5,56 mm (MSBS-5,56) zbudowanych w układzie kolbowym i bezkolbowym, koncentrując się zwłaszcza na oryginalnych aspektach ich konstrukcji, chronionych zgłoszeniami patentowymi.
Keywords: Konstrukcja automatycznej broni strzeleckiej