SELECTED PROBLEMS OF RELATIONSHIP MANAGEMENT IN THE AREA OF METAL INDUSTRY SUPPLY ENTERPRISES - GÓRSKA Monika; PAJĄK Barbara (2015)
W artykule przedstawiono charakterystykę występujących relacji pomiędzy odbiorcami a dostawcami ze szczególnym uwzględnieniem partnerstwa. Zwrócono uwagę na obszary, które wpływają na kształtowanie tych relacji i konieczność ich ciągłego doskonalenia. Zaprezentowane zostały wyniki badania opartego na ocenach rankingowych. Przy czym zbadano ogólną tendencję sektora metalowego w kontekście konieczności wprowadzenia zmian w istniejących relacjach. Na podstawie ankiety przeprowadzonej wśród wybranych pracowników dziesięciu przedsiębiorstw, zidentyfikowano główne efekty jakie przynoszą przedsiębiorstwom wzajemne relacje ze swoimi kontrahentami.