EVALUATION OF FUNCTIONING URBAN CARSHARING FREE-FLOATING TRANSPORTATION SYSTEM IN WARSAW - JÓŹWIAK Arkadiusz; BETKIER Igor (2018)
W artykule dokonano oceny systemu transportowego carsharing na terenie Miasta Stołecznego Warszawy, jako rozwiązania w ramach samochodowego transportu miejskiego, wpisujące się w zakres ekonomii współdzielenia. Ocenę uzyskano na podstawie porównania analizowanego systemu współdzielenia pojazdów z autobusowym systemem transportu miejskiego obsługiwanym przez Miejskie Zakłady Autobusowe.