METHODOLOGY OF PROFIT FEORECASTING WITHIN AN ENTERPRISE - Kozicki Bartosz (2018)
W artykule poruszony został problem z zakresu metodyki prognozowania zysku w przedsiębiorstwie. Pierwszym etapem badania była przeprowadzona analiza i ocena dotychczasowych metod prognozowania zysku w badanym podmiocie. Następnie wykonano analizę i ocenę szeregu czasowego zysku. Uzyskane wyniki z oceny posłużyły do wyboru właściwych metod prognostycznych, które poddano analizie i ocenie po wykonanych prognozach. Wybrano najlepszą, na podstawie której przeprowadzono prognozowanie.