LEGAL BASIS FOR CONDUCTING NORMALIZATION ACTIVITIES RELATED TO STATE DEFENSE AND SECURITY - POPIEL Henryk; GRABIEC Ryszard (2011)
W artykule przedstawiono krótki rys historyczny i podstawy prawne prowadzenia działalności normalizacyjnej związanej z obronnością i bezpieczeństwem państwa. Scharakteryzowano wymagania w tym zakresie określone w: ustawie z dnia 12 września 2002 r. o normalizacji, rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2002 r. w sprawie działalności normalizacyjnej związanej z obronnością i bezpieczeństwem państwa, a także decyzji nr 336/MON ministra obrony narodowej z dnia 10 grudnia 2003 r. w sprawie powołania i organizacji służby normalizacyjnej.