LOGISTIC ASPECTS OF CRISIS SITUATIONS - POPIEL Henryk; SZYDŁOWSKI Adam (2013)
Artykuł ten jest w zamierzeniu poszerzeniem treści wykładów prowadzonych na analogiczny temat ze studentami kierunku bezpieczeństwo narodowe. Zawarto w nim prakseologiczną interpretację istoty sytuacji kryzysowej w relacji do sytuacji możliwości kompletnej, sytuacji przymusowej i sytuacji krytycznej. Kolejne rozważania skoncentrowano na analizie niezbędnych zasobów logistycznych w poszczególnych fazach zarządzania kryzysowego. W efekcie zaproponowano kilka niekonwencjonalnych sposobów magazynowania i dystrybucji tych zasobów.