ORGANIZACJA DZIAŁALNOŚCI NORMALIZACYJNEJ ZWIĄZANEJ Z OBRONNOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM PAŃSTWA - POPIEL Henryk; ROGOWSKI Bogusław (2013)
W artykule zawarto krótką charakterystykę dokumentów prawnych określających zasady organizacji i prowadzenia normalizacji związanej z obronnością i bezpieczeństwem państwa, w szczególności przez służbę normalizacyjną Ministra Obrony Narodowej. Odniesiono się także do możliwości prowadzenia prac normalizacyjnych z tego obszaru przez innych zainteresowanych ministrów. Zaakcentowano również wiodącą rolę Polskiego Komitetu Normalizacyjnego, jako koordynatora tej działalności, ze szczególnym uwzględnieniem organizowania prac w zakresie opracowywania przez Komitety Techniczne Polskich Norm z dziedziny „Obronność Wojskowość” oznaczonych symbolem PN-V.