INFORMATION POLICY AND INFORMATION SECURITY - LIDERMAN Krzysztof; MALIK Andrzej (2013)
W artykule została przedstawiona problematyka polityki informacyjnej, przede wszystkim w odniesieniu do polityki informacyjnej resortu Obrony Narodowej, ograniczonej specyficznie do treści zamieszczanych w Internecie. Wskazano na możliwości osiągania różnych celów propagandowych poprzez umiejętne manipulowanie atrybutami informacji (rozdz. 2 i 3) oraz na możliwości wykorzystania Internetu w zakresie kształtowania świadomości jego użytkowników (rozdz. 4).